Antalya, sadece göz kamaştıran doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle değil, aynı zamanda kendine özgü ve lezzetli mutfağıyla da dikkat çekiyor. Akdeniz’in taze ürünleri, Torosların otları ve baharatları ile harmanlanan Antalya yemekleri, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Yüzyıllardır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu bereketli toprakların mutfağı, hem sağlıklı hem de doyurucu lezzetler sunuyor.
Piyazın hazırlanışı;

MALZEMELER
Ana Malzeme
500 g Çandır Fasulyesi
Sos Malzemeleri
3 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye
1 kahve fincanı tahin
5-6 diş sarımsak (ezilmiş)
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limon suyu
1 kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay bardağı su
Üst Malzemeler
4 adet haşlanmış yumurta
3 adet domates
6 adet yeşil sivri biber
4 adet taze soğan
½ demet maydanoz
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI;
Fasulye Haşlama;
Fasulyeleri akşamdan tuzlu suda bekletiniz, eğer aceleniz var ise 5 dakika tuzlu suda kaynatıp, 1 saat haşlama suyunda bekletin. Fasulyeleri orta ateşte, tuzlu suda 20 25 dakika ön haşlayın. Suyunu süzüp yakın ardından tekrar tencereye koyup tuzlu suda pişirmeye devam edin. Fasulyeler çatlayıp iyice pişene ve suyu çekilene kadar, bu şekilde haşlamaya devam edin daha sonra ılımaya bırakın.
Sos Hazırlama
Haşlanmış fasulyelerden yaklaşık 3 yemek kaşığı alın. Bunları derin bir kabın içine koyun ve çatalla ezerek püre haline getirin. Ardından, tarifte yer alan diğer sos malzemelerini ekleyin ve iyice karıştırın. İsterseniz bu işlemi elektrikli mikser kullanarak da kolayca yapabilirsiniz.
Salata Hazırlama
Haşlanmış olan fasulyeleri, kayık ya da yayvan servis tabağına koyunuz. Üzerine hazırlanan sosu gezdirin ve karıştırın. Ardından kabuklarını soyup küp küp doğradığın domatesleri, bölünmüş yumurtaları, incecik kıyılmış taze soğanı, doğranmış yeşil biber ve maydanozu ekleyin. Tuz, Pul biber ve karabiberi de serpip tekrardan karıştırın. Daha sonra servis edin.
BADE ÖNDER