Antalya mutfağı, geleneklerini yaşatmanın yanı sıra modern dokunuşlarla da çeşitlilik sunuyor. Restoranlar ve köy kahvelerinde, bu özgün tatları tatmak mümkündür. Bu zengin mutfak kültürü, Antalya’nın hem tarihi hem de gastronomi turizmini canlandırmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistler, bölgenin eşsiz tatlarıyla unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşıyor. İşte sizlere Antalya’nın yöresel lezzetlerinden olan Domates Civesi’nin hazırlanışı haberimizde…
MALZEMELER
5 adet domates
4 adet yeşil sivri biber
4 adet soğan
1 baş sarımsak
5 adet kesme şeker
1 kahve fincanı pirinç veya bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet fesleğen
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Önce tencereyi orta ateşte ısıtıp, içine zeytinyağı ekleyin. Yağ kızınca, ince doğranmış soğan, kıyılmış sivri biber ve sarımsakları ekleyip sararana kadar kavurun. Ardından, kesme şekerleri koyup karıştırın. Üzerine soyulmuş ve dilimlenmiş domatesleri dizin. Kaynamaya başladıktan sonra, ocağın altını kısıp, kapağı kapatıp pişirin. Domatesler yumuşayınca, tuz ve pirinçleri ekleyin. Pirinçler şişip, domateslerin suyu çekildiğinde, ocağı kapatın ve yemeği soğumaya bırakın. Son olarak, yemeği servis yapacağınız kaba alın, üzerine kıyılmış fesleğen serpiştirin ve servis yapın.
BADE ÖNDER