Antalya Büyükşehir Belediyesi üretiyor kamu zararının önüne geçiliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan ALDAŞ Prefabrik Yapı Elemanları Üretim Tesisinde 3D yazıcı katmanlı beton üretim teknolojisi kullanarak kent mobilyaları üretiyor. Üretilen bu mobilyalar ile kamu zararının da önüne geçiliyor.
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Organize Sanayi Bölgesinde kurulan prefabrik yapı elemanları tesisini yeniden faaliyete geçirmişti. Önceki dönem üretimi durdurulan tesisin yeniden faaliyete geçmesiyle birlikte kamu zararının önüne geçiliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden olan ALDAŞ tarafından işletilen bu tesis, 2 bin 599 metrekare kapalı alan ile birlikte 10 bin metrekare bir alanda üretim yapıyor. 3D yazıcı ile üretim yapan Türkiye’de 2 şirketten bir tanesi olan Prefabrik Yapı Elemanları Tesisinde beton ve betonarme boru grupları, taban, bilezik ve kapak grupları, beton bariyer, kutu menfez, duvar grubu, münferit ürün grupları, 3D katmanlı beton kent mobilya grubu olmak üzere toplam 278 kalem ürün imalatı gerçekleştiriliyor.

47 MİLYON 500 BİN TL’LİK SATIŞ YAPILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi 2024 yılında ALDAŞ bünyesinde robotik 3D beton yazıcı yatırımı yaparak kent mobilyaları üretmeye başlamıştı. İller Bankası’nın standartlarına uygun üretim yapan tek tesis olan Prefabrik Yapı Elamanları Tesisi’nde 2024 yılında 7 bin 715 metreküp üretim ve 47 milyon 500 bin TL’lik satış yapıldı. Tesis sayesinde üretilen kent mobilyaları ile Antalya’nın sokakları güzelleştirilirken, üretilen mobilyalar birçok belediyeye de satılarak kamu zararının önüne geçiliyor.

ATIK MALZEMENİN ÖNÜNE GEÇİYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı bir video ile tesis hakkında bilgileri vatandaşlar ile paylaştı. Başkan Böcek’in yayınladığı videoda, “3D yazıcı ile üretim yapan, Türkiye’de 2 şirketten bir tanesiyiz. Antalya Büyükşehir Belediyesi kent yönetiminde teknolojiyi en iyi şekilde kullanmaya devam ediyor. Öyle ki 3D yazıcıyla ürettiği kent mobilyaları ile kamu zararının da önüne geçiyor. Tesiste bulunan robot ile 3D beton imal ediliyor. Beton ise tesisin kendi imalatı. 3D robot ile akla gelebilecek her şey üretilebiliyor. Robot sayesinde insan gücü ortadan kaldırılıyor. Öte yandan kalıp gerektirmemesi sayesinde de atık malzeme sayısında da düşüşe geçilmesini sağlıyor” sözlerine yer verildi.  

HASAN HATAPÇI

Yorumlar (0)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir